2020. Évközi 23. vasárnap – Szeptember 6.

1.Szeptember 8-án lesz Kisboldogasszony ünnepe, Szüzmária születésnapja. Számunkra ez nem csak egy egyszerű Mária-ünnep, hanem szentségimádási napunk is. Szentségkitétel délelőtt 10 órakor lesz, majd az egész napos szentségimádás végén, délután 4 órakor közös szentóra, szentségeltétel, majd 5 órakor lesz a szentmise. A perselyre kitett lapra kérem, íratkozzanak fel azok, akik tudnak egy-egy órát vállalni a szentségőrzésre, szentségimádásra.

2. A jövő vasárnap, szeptember 13-án tartjuk a Csatári kápolna búcsúját. 14-én, hétfőn van a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, és a közelebbi vasárnap, amikor alkalmunk lesz ünnepelni, előtte nap lesz. Az ünnepi, búcsúi szentmise délután 4 órakor kezdődik a Csatári kápolnánál. Bár ez a délután 4 óra most még szokatlan időpont, de a sokszorosan megváltozott helyzetben ez tűnik a legalkalmasabbnak. Bízom benne, hogy aki el szeretne jönni, fogja tudni úgy alakítani programját, hogy el tudjon jönni, tehát délután 4 órára a Csatári kápolnához. A szentmise eső esetén is meg lesz tartva és ott lesz /itt a templomban a vasárnap délutáni szentmise így elmarad/. Ha szükségesnek látszik, esernyőt, esőkabátot vigyünk magunkkal. Egyébként szép őszi időre készülünk, és reméljük, hogy egy kis búcsúi megvendégelésre, beszélgetésre is lesz alkalmunk. Aki teheti, kínálnivalót hozzon magával. Sütit, pogácsát a hívektől várjuk, az innivalóról a Plébánia gondoskodik. Találkozzunk tehát a csatári kápolnánál a jövő vasárnap délután 4 órakor. Gyülekező már 3 órától lesz, és gyakorolhatunk templomunk gitáros énekkarával, és imádkozhatjuk a Rózsafűzért.

3. Szeptember 20-án, két hét múlva lesz a koronavírus miatt elmaradt elsőáldozás a 9 órai szentmise keretében. A gyerekek és a hozzátartozók gyóntatása és a próba előtte, pénteken délután fél 5-től lesz. A hittanórákon részletes információt adunk a gyerekeknek tennivalóikról.

4. A hittannal kapcsolatban hirdetem, hogy az iskolákban órarend szerint lesznek a hittanórák, sőt már az első órák meg is voltak. Ebben az évben az óvodában is újra lesznek hittanórák, hétfői napon, igény esetén más napon is. A szülőknek kell felíratni gyermeküket az óvónéni által kitett lapra. Nincs korhatár, az a gyermek, aki ott tud maradni, hittanos lehet. Ebben a korban nagyon fogékonyak a gyerekek az énekekre, történetekre – bábozásra, filmezésre, játékra egyaránt van igény és idő.

Ha beindult az iskolai munka, megszervezzük a plébánián is a középiskolásoknak az ifjúsági hittant. Ugyanígy keresünk alkalmat arra, hogy a különböző általános iskolába járó gyerekek találkozhassanak a plébánián – és a hittananyaghoz kapcsolódó filmeket nézhessenek, megbeszélhessék azokat, és mindennapi problémáikat.

A Veni Sancte szentmise végén pedig megáldom az elhozott iskolatáskákat, és az ajándékba adott tanszereket, hogy Isten áldásával tudjuk használni ezeket, és Isten áldása legyen egész évi iskolai munkánkon.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.