2020. Évközi 24. vasárnap – Szeptember 13. – Csatári búcsú

  1. Örömmel hirdetem, amit mindannyian megtapasztalhattunk, hogy jelentősen előrehaladtunk a világítás kapcsán. Nem mindennapi erőbedobással dolgozott a villanyszerelőnk, amit már is, ezúton is köszönök. Ugyanígy köszönet illeti az anyagbeszerzési hely készséges vállalkozóját, akit a jövő héten műtenek. Imádkozzunk érte. Visszatérve a templomunk világítására: még nem teljesen kész, de érzékelhetően ünnepi fény van, és este is lehet látni, a szentmisét a szokott időpontban lehet tartani. Már a jövő hét végétől  kezdődően, pontosabban szombat estétől, este 6-tól tartjuk a szentmisét. A hétköznapi és a szombat-vasárnap esti szentmisék is este 6 órakor kezdődnek, tehát szeptember 19-től.

  2. Ahogyan már korábban is hirdettem, az elsőáldozás a jövő vasárnap, szeptember 20-án lesz templomunkban, a 9 órai szentmise keretében. A szentmise után agapé, szeretetvendégség lesz az elsőáldozó gyermekeknek és szüleiknek. A gyóntatás és ruhapróba előtte pénteken fél 5-től lesz.

  3. A múlt vasárnapi hirdetésből már lehetett tudni, hogy ma tartjuk a Csatári kápolna búcsúját. A búcsúi szentmise délután 4 órakor lesz a Csatári kápolnánál, és utána lesz alkalmunk búcsúi megvendégelésre, beszélgetésre. Süteményt, pogácsát a hívektől várunk a kínáláshoz, innivalóról a Plébánia gondoskodik. Gyülekező már 3 órától lesz, és Rózsafűzér imádkozással, gitáros énekpróbával hangolódunk a szentmisére.

  4. A hittanos gyerekek már hallottak a hittanórán arról, hogy nem miseigazolványt kell aláíratni, hanem a hitoktatójuknál kell felíratkozni a szentmise végén. Próbáljuk közösen, egymásra figyelve ennek helyes rendjét alakítani. Ahol miseigazolványt használnak, illetve a vendéghittanosok a sekrestyében  kapnak aláírást.
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.