Programok

2018

 

Január 26-án szombaton 13 órára szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket a Csatár utcai polgárőrök házában megrendezendő plébániai szeretet-vendégségünkre, közös együttlétre, ünneplésre, a Csatár utca 3-ba.

Január 20-27-e között tartjuk az Imahetet a Krisztus-hívők egységéért. A január 21-én, hétfőn 17 órakor tartandó imaórán fogadjuk templomunkban katolikus és protestáns testvéreinket és elöljáróikat az ökumenikus imahét keretében. Az imaóra énekes szolgálatát plébániánk énekkara látja el Csóka Richárdné vezetésével.

Szeretettel hívjuk a Testvéreket a karácsonyi pásztorjátékra, amelyet december 24-én hétfőn 16 órakor tartunk a templomban.

December 2-én, 9-én, 16-án vasárnap du. 3-5 között a plébánia Karitász csoportja szeretettel várja a gyermekeket adventi játszóházra a plébánia közösségi termébe! A programok színesebbé tevéséhez sütemény adományt szívesen fogadnak!

A Bencés Diák Szövetség Veszprém Megyei Egyesülete szeretettel várja az érdeklődőket vesperásra és gyertyagyújtásra advent vasárnapjain 19:30-kor a Szent Anna kápolnában. A liturgiát vezeti, és azokon rövid elmélkedést tart: dec. 2.-án Mihályi Jeromos OSB, dec. 9.-én Nyiredy Maurus OSB, dec. 16.-án Kiss Domonkos OSB, dec. 23.-án Korzenszky Richárd OSB atyák.

December 11-én kedden és 12-én szerdán 18 órakor főtisztelendő Ambrózy Tamás atya, móri plébános tart adventi lelkigyakorlatot és mutatja be a szentmiseáldozatot templomunkban. Minden Testvért szeretettel várunk!

November 24-én, szombaton egy napos zarándokutat szervezünk autóbusszal Ausztriába a “Semmering ékszerdoboza”-ként emlegetett Maria Schutz-ba. Jelentkezni lehet személyesen a plébánián. A részletekről később adunk tájékoztatást. Már sokan jelentkeztek, de még kb. 8 hely van. Mindenkit szeretettel várunk, családosokat is gyermekekkel, hiszen a zarándoklat mindenkinek élmény, és nem lehet elég korán kezdeni. A zarándoklat a lelki élményeken és hitbeli megerősödésen túl segíti azt is, hogy jobban megismerjük egymást, ezáltal erősíti a kapcsolatot egymás között, erre pedig nagy szükségünk van.

November végén (november 24. vagy december 1.) egy napos zarándokutat szervezünk autóbusszal Ausztriába a “Semmering ékszerdoboza”-ként emlegetett Maria Schutz-ba. Akiket érdekel a zarándokút, kérem jöjjenek el október 5-én, pénteken 17:30-ra a templomba, ahol elmondjuk a részleteket és egyúttal jelentkezni is lehet a zarándoklatútra.

November 18-án vasárnap 10 órakor szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket templomunkba, Dr. Séri Péter testvérünk diakónus szentelésére, amelyet főpásztorunk Dr. Márfi Gyula érsek atya celebrál. Imádkozzunk együtt a szentelendőért és Egyházközségünkért!

November 16-án pénteken az esti szentmise után 18:45-től a plébánián ismét vetítőképes beszámolót tartok az október eleji Szentföldi zarándoklatomról, a múltkoriról lemaradtak kérésére. Mindenkit szeretettel várok!

November 2-án pénteken az esti szentmise után 19 órától a plébánián vetítőképes beszámolót tartok az október eleji Szentföldi zarándoklatomról. Mindenkit szeretettel várok!

Szeptember 20-án csütörtökön 17 órától megkezdődik a felnőtt hittan a plébánián, mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Szeptember 20.-tól csütörtökönként az esti szentmise után kb. 18:45-től egy órás csendes szentségimádásra hívjuk a Testvéreket! Fedezzük fel ebben a csendben az Úr Jézushoz szóló ima értékét és erejét! 

Szeptember 20-án csütörtökön 17 órától a KÉSZ veszprémi Csoportja várja az érdeklődőket a Padányi Iskolába tartandó: “Mindörökkön Örökké” c. rendezvényre. A vendég: Olasz Ferenc fotográfus, filmrendező. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

Szeptember 16-án vasárnap 10 órakor tartjuk a Csatári kápolna Szent Kereszt búcsúját. A búcsú főcelebránsa és szónoka főtisztelendő Darnai János atya lesz, a Padányi Katolikus Iskola lelki igazgatója. 

Szeptember 16-án vasárnap 20 órától szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket az Árpád-házi Szent Margit templomba Lendvai István hangversenyére. A belépés díjtalan. A hangverseny műsorát tartalmazó CD a helyszínen megvásárolható. Műsoron többek között: Kellner, Bach, Dubois, Vierne művei, valamint improvizációk.

Szeptember 14-16-ig (péntektől vasárnapig) idén is szeretettel hívjuk a Testvéreket a Sümegi Fájdalmas Szűzanya búcsújára gyalogos zarándoklatra. Indulás szeptember 14-én, pénteken 7 órakor a Szent László templom elől.

Augusztus 25-én szombaton hívjuk a Testvéreket az 1Úton nemzetközi zarándoknapra az édesanyákért. A Veszprémből Zircre tartó gyalogos zarándoklatra 6:30-tól a Szent László templomnál van a gyülekező. 7 órakor indulnak a zarándokok Zircre, ahol 18:30-kor celebrálnak szentmisét Bérczi L. Bernát O. Ciszt. apát és Várszegi Asztrik OSB Pannonhalmi főapát.

Augusztus 13-18-a között (hétfőtől szombatig) plébániánk Karitász csoportja nyári tábort szervez a gyermekeknek, amelynek költsége 8000 Ft. A részletes program a faliújságon elhelyezett plakáton elolvasható. Jelentkezni lehet a plébánián, illetve a karitaszcsoport@gmail.com email címen.

Július 13. péntek 20 órától július 14-e szombat 7 óráig szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket Csatárhegyi Virrasztásra, hazánkért, családjainkért, fiataljainkért a Csatári Kápolnába!

Július 9-13-ig plébániai zarándoklatot tervezünk Lengyelországba, Krakkóba és környékére. Az öt napos zarándoklat irányára kb. 70 000 Ft. Jelentkezni lehet névvel, címmel, telefonszámmal a plébánián. Március 13-án 18 órától, az imaóra után, a zarándokútról részletes tájékoztatást tartunk a templomban.

Július 1-én vasárnap tartjuk templomunk búcsúját. 15 órától mindenkit szeretettel várunk a templomkertbe közös együttlétre, ünneplésre.

A május 7-i héten érkezik Veszprémbe a 2020-as Eucharisztikus Világtalálkozó keresztje. Az ünnepi eseménysorozatba a veszprémi plébániák is bekapcsolódnak. A mi plébániánk a május 9-i szerdai napot vállalta. 16:45-kor indulunk a templom elől a Bazilikába. 17 órától kezdődnek a Főszékesegyházban a programok: előadással, szentségimádással, énekekkel. Végül 19 órakor a Bazilikában celebrált szentmise zárja az imádságos együttlétet.

Május 6-án 10 órakor tartjuk a Csatári búcsút, a kápolna felszentelésének 251. évfordulóján. A szentmisét bemutatja és ünnepi homíliát mond főtisztelendő Péceli Bence Imre OCD kármelita szerzetes.

Május 1-én, kedden zarándokbusz indul Alsóörsről Szombathelyre Brenner János atya boldoggá-avatására. Alsóörsről reggel 6 órakor indul a busz, Szentkirályszabadjáról 7 órakor. Lehet jelentkezni erre a zarándokútra  2500 Ft befizetésével. Visszaérkezés Veszprémbe 18 órára. Ezen a napon nem tartunk szentmisét.

Március 23-án pénteken, 24-én szombaton 18 órakor és 25-én, Virágvasárnap a 8:30-kor és 10 órakor kezdődő szentmiséken tartjuk plébániánk nagyböjti lelkigyakorlatát.. A három napos lelkigyakorlatot, a Triduumot vezeti Szabó Sándor Bertalan OP., a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dogmatika tanára. Bertalan atya 2010-ben szerzett teológiai doktorátust a svájci Fribourg-i egyetemen. Kutatási területe Aquinói Szent Tamás teológiája (De Deo uno, kegyelemtan, szentségtan, erénytan, egyháztan). Szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket! Virágvasárnap a lelkigyakorlat utolsó napján kiszolgáltatjuk a betegek kenetét a szentmisék végén. A lelkigyakorlatos szentmisék alatt szentgyónási lehetőséget biztosítunk.

Március 24-én szombaton 10 órakor a Szent Mihály Bazilika Főszékesegyházban a Magyar-Lengyel Barátság napja alkalmából ünnepi szentmisét pontifikál Erdő Péter bíboros, prímás, érsek; Veres András püspök, az MKPK elnöke; Stanislaw Gadecki érsek az LKPK elnöke és Márfi Gyula veszprémi érsek. A szentmisén részt vesz a magyar és lengyel köztársasági elnöki pár, valamint a Veszprémi Főegyházmegye papsága és a magyarországi lengyel közösség plébánosa is. Mindenkit szeretettel hívunk erre az ünnepi alkalomra. A szentmise a Szentháromság téren elhelyezett rendezvénysátorban, kivetítőn is figyelemmel kísérhető.

Március 18-án, vasárnap fogadjuk a plébánián főpásztorunkat Dr. Márfi Gyula érsek atyát, aki e napon a 10 órakor kezdődő szentmisét celebrálja. A szentmise után megáldja és megszenteli a Szent László Plébánia felújított épületét.

Március 3-án nagyböjti családos lelkinapot tartanak a Padányi Iskolában. Előadó dr. Magyar Lóránt állandó diakónus, orvos, mentálhigiéniás szakember. Az előadás címe: Közeledjünk Krisztushoz és Ő utat mutat!

9:00 órától gyülekező,

9:30 szentmise, előadás,

utána hideg ebéd, süteményt, pogácsát szeretettel fogadnak

14:00 záró áldás.

Az előadás ideje alatt színes programok várják a gyerekeket: kézműves foglalkozások, mesesarok, kutyás játszóház, ismerkedés a hőkamerával. 3 év alatti gyermekeknek játszóház, ahol szüleikkel együtt lehetnek, az előadást számukra kihangosítják.

Részvételét bejelentheti lehetőleg március 1-ig a www.csaladpasztoracio-veszprem.hu honlapon vagy 20/ 770 4755 telefonszámon, ezzel munkájukat segíti.

Március 2-án, pénteken 17:00 órakor énekes-zenés könyvbemutatót tartunk a Szent László templomban, amelyre mindenkit szeretettel várunk! A Csatári kápolna előzőekben megemlített új, korszerű kézikönyvét mutatjuk be: “Van egy jó hely” címmel. Közreműködik Rácz Katalin, a könyv szerkesztője és a Spiritus együttes. A könyvbemutatón főpásztorunk dr. Márfi Gyula érsek úr is részt vesz.

A keresztúti ájtatosság sem marad el ezen a pénteken az említett rendezvény miatt, kivételesen a szokottnál egy órával előbb 16:30-kor végezzük.

Február 8-án, csütörtökön 17 órakor folytatódik a felnőtt hittan a plébánián. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Január 21-28-a között tartjuk az Imahetet a Krisztus-hívők egységéért.

Január 22-én hétfőn 17 órakor tartandó imaórán fogadjuk templomunkban katolikus és protestáns testvéreinket és elöljáróikat az Ökumenikus imahét keretében. Az imaóra énekesszolgálatát plébániánk énekkara látja el Csóka Richardné vezetésével. Kérem a Testvéreket, hogy vegyenek részt ezen az imaórán!

Január 13-án, szombaton 10 órakor a veszprémi Hét Domb Hagyományőrző és Kulturális Egyesület szervezésében kerül sor az idén 75 esztendeje lezajlott Doni katasztrófa, – a II. Magyar Hadsereg emlékére felállított – Hősök keresztútjára, amely a Megyei Levéltártól indul, Tóth András Sándor gyulafirátóti plébános úr vezetésével a Rab Mária forráshoz. Itt a kb. 11:30-kor kezdődő szentmise előtt emlékbeszédet mond Rainer Pál történész. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, aki részvételével kifejezné együttérzését a magyar nemzet tragédiájával, ugyanakkor imájával meghálálná és segítené a mindenkori magyar hadsereg katonáinak áldozatos helytállását.

2017

December 16-án szombaton 19 órakor Horváth Beáta és Lendvai Gábor orgonahangversenyére hívjuk szeretettel a Testvéreket ide a templomba. A belépés ingyenes.

December 4-től, advent első hetétől karácsony ünnepéig a szokott módon változik a hétköznapi miserend. Hétköznaponként 5:45-kor rorate szentmiséket tartunk, a Szűz Anyával együtt virrasztva, imádkozva készülünk Üdvözítőnk eljövetelére.

A plébániai adventi lelkigyakorlatunk szentmiséinek időpontja: december 4. hétfő, december 5. kedd, és december 6. szerda 18 óra. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket Főtisztelendő Barsi Balázs OFM atya tartja. A lelkigyakorlatos szentmisék alatt végig szentgyónási lehetőséget biztosítunk.

Csütörtökönként 17:00 órakor felnőtt hittan indult a plébánia közösségi termében, heti rendszerességgel, egy órás időtartammal.  Az előadások témája a Szentírás kérdésköre. Bármikor be lehet kapcsolódni, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Plébániánk Karitász csoportja Adventi Játszóházat szervez Advent első három vasárnapján: december 3-án, 10-én, 17-én délután 15-17 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várunk adventi programjainkra!

Egyórás szentségimádásra kerül sor az egész országban Krisztus Király főünnepének előestéjén, a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Ezen az estén, ahogy a szervező NEK titkárság hangsúlyozza, “bár különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.” A szervezők célja, hogy november 25-én 17-18 között legalább húszezren imádkozzanak egyszerre. Fontos, hogy minden résztvevő, aki szeretne az eseményen részt venni, jelentkezzen a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon! A szervezők így látják, hogy mennyien imádkoznak együtt, elérte-e már a bekapcsolódók száma a 20 ezer főt. Természetesen ehhez a kezdeményezéshez a mi Plébániánk is csatlakozik. Várjuk a Testvéreket a templomunkba szombaton délután 5-6-ig szentségimádásra!

A Veszprémi Érseki Családpasztorációs Iroda az idén is “Házas esték“-et szervez. Október 6-án, pénteken 18 órára várják a házaspárokat a Vár u. 21-be. Az előadás témája: Kapcsolatunk gyermekeinkkel – gyermeknevelés. Előadó: Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta, főiskolai docens. A “Házas esték” előadássorozat előadásai és az azt követő beszélgetések a házaspárok kapcsolatait vizsgálja, hogy ezek hogyan hatnak közös életükre, családjukra és megoldási módot keresnek nehézségeikre.

Október 5-től, csütörtöktől 17 órakor felnőtt hittan indul a plébánia közösségi termében. Az előadások témája a Szentírás lesz. Mindenkit szeretettel várunk!

Október 1-én, vasárnap 16 órakor plébániánk Szent László Kórusa Sillye Jenő: Kristályóriás c. darabját adja elő a márkói templomban, jótékonysági előadásként, a megrongált márkói kálvária helyreállításának megsegítésére.

Felbuzdulva az igen jól sikerült tavaszi horvátországi plébániai zarándoklatunkon, 2017 őszén is zarándoklatot szervezünk a Testvéreknek Mariazellbe (Ausztriába). A zarándoklat időpontja: október 12-13. (csütörtök-péntek). Az első nap útvonala: Veszprém-Celldömölk-Sopron, városnézéssel. Második nap útvonala: Sopron – Mariazell – Veszprém. A szállást Sopronban egyetemi kollégiumban biztosítjuk vacsorával, reggelivel. A szállás lefoglalásához szükséges kaúció miatt a jelentkezéskor 6000 Ft -ot szeretnénk elkérni. A zarándoklat összköltsége kb. 15 000 Ft lesz. A részletes programokról tájékoztatást a későbbiekben adunk. Jelentkezni szeptember 15-ig a sekrestyében lehet szentmisék után.

Szeptember 17-én, vasárnap 10 órakor tartjuk a Csatári kápolna búcsúját, a kápolna felszentelésének 250. évfordulóján. A búcsúi szentmisét celebrálja, és ünnepi homíliát mond Főtisztelendő Jacek Górski OP, házfőnök, plébános úr, domonkos szerzetes.

Szeptember 15-17.-ig idén is indul gyalogos zarándoklat Veszprémből a sümegi búcsúra. A búcsújáró csoport szeptember 15-én, pénteken  reggel 7 órakor gyülekezik a Szent László templomnál, majd 7:15-kor innen indulunk a zarándoklatra. Idén első alkalommal lelkipásztori vezetéssel történik a zarándoklat, mert jómagam is részt veszek rajta, legalábbis szombat estig. A zarándoklat részletes leírása a hirdetőtáblán elhelyezett tájékoztatólapon elolvasható.

Szeptember 8-án pénteken tartjuk templomunk szentségimádási napját. Reggel 8 órakor tesszük ki az Oltáriszentséget, délután 5 órától szentórát végzünk, majd 18 órakor szentmise következik. Kérem a Testvéreket, hogy egymás között osszák be a szentségimádás idejét, hogy az Oltáriszentség ne maradjon egyedül.

Augusztus 26-án kerül megrendezésre, immár hagyományosan az 1 Úton nemzetközi gyalogos zarándoknap Veszprém és Zirc között, a gyermekre váró házaspárokért. Reggel 7 órakor történik az indulás templomunktól. A részvétel feltételei és a plakát a hirdetőtáblán megtekinthető

Plébániánk Karitász csoportja augusztus 7-től 11-ig (hétfőtől péntekig) napközis (kb 8-17 óráig) tábort szervez a gyerekeknek. A jelentkezés költsége 6000 Ft, amelyet az első napon kell befizetni. Jelentkezni a sekrestyében lehet szentmisék előtt, illetve után, a táborra szóló jelentkezési lap pontos kitöltésével.

Június 25-től hat estén keresztül a XII. Nyári Orgonavarázs, egyházzenei áhítat kerül megrendezésre a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templomban, amelyre szeretettel várják a Testvéreket. A részletes program a faliújságon megtekinthető. 

Július 2-án vasárnap tartjuk plébániánk védőszentjének, Szent László királynak ünnepét. 16 órától László napi közös együttlétre, szeretetvendégségre hívjuk a kedves Testvéreket!

Szent László évében Főegyházmegyénk Dr. Márfi Gyula érsek úr vezetésével zarándoklatot szervez Búcsúszentlászlóra 2017 július 1-én, szombaton, amelybe természetesen Plébániánk is bekapcsolódik. Aki szeretne részt venni a zarándoklaton, kérem jelezze részvételi szándékát a templomban szentmisék után, illetve a plébániai hivatali időben. Ez a plébániai zarándoklatunk nem autóbuszos, hanem autós lesz, ezért kérem személygépjárművel rendelkező Testvéreink jelentkezését, akik vállalják, hogy segítenek a zarándokok szállításában. Aki jelentkezik erre a szolgálatra,  jelölje meg, hogy hány személynek tud helyet biztosítani autójában.

Június 19-én hétfőn a Szent Mihály Bazilikában 17 órakor tartja aranymiséjét Dr. Márfi Gyula érsek atya. Szeretettel várjuk erre az ünnepi alkalomra a Testvéreket!

Pünkösdhétfőn, június 5-én a Regina Mundi templomban 10:00 órakor celebrált szentmisén kerül sor a 8. osztályos fiatalok bérmálkozására.

Május 17-én 17 órai kezdettel kürthangversenyt adnak templomunkban a Csermák Antal Zeneiskola kürtösei. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Május 13-án szombaton, 17 órakor a Kristályóriás című húsvéti oratóriumot adja elő Templomunk Ének és Zenekara. Szeretettel várjuk a Testvéreket!

Május 10-én szerdán 18 órakor tartjuk a Templomban a május végi horvátországi zarándokutunk részleteinek megbeszélését. Kérem, hogy mindenki, aki jelentkezett az útra, jöjjön el, vagy ha nem tud eljönni, akkor bízza meg egy ismerősét képviseletével.

Május 7-én vasárnap 10 órakor szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket a Csatári kápolna búcsújára. A búcsúi szentmisét celebrálja és ünnepi szentbeszédet mond Főtisztelendő Kelemen István zalaszabari plébános úr. Idén ünnepeljük a Csatári kápolna fennállásának 250. évfordulóját. Jöjjünk el minél többen, hogy köszönetet és hálát adjunk Istennek a Szent Kereszt kegyelmeiért és a Kápolna fennállásáért. E napon a Szent László templomban nem tartunk 10 órás szentmisét.

Április 16-17.

Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn ünnepi miserendet tartunk. Húsvétvasárnap minden szentmise után ételszentelés lesz.

Április 13-15.

Szent Három Napon este 18 órakor kezdődnek a szertartások itt a templomban.

Nagycsütörtökön 10 órakor krizmaszentelési szentmise lesz a Bazilika Főszékesegyházban.

18 órakor tartjuk a szentmisét az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmisében a hagyománynak megfelelően elvégezzük a lábmosás szertartását is. A szentmise és az oltárfosztás után virrasztásra hívjuk és várjuk a Testvéreket.

Nagypénteken 15 órakor keresztutat járunk a templomban, Jézus halálára emlékezve. 18 órakor kezdődik az esti szertartás, Urunk szenvedésének ünneplése, az ún. “Csonka mise“. A szertartás után virrasztást tartunk.

Nagyszombaton 18 órakor kezdődik Urunk feltámadásának ünnepe tűzszenteléssel jó idő esetén szabadtéren a templom mögötti részen. A szertartás folyamán részesül két katekumen a beavató szentségekben. Kérem a Testvéreket, hogy a Feltámadási Körmenetről még ne menjenek haza, hanem jöjjenek vissza a templomba és várják meg a szentségi áldást. A záróének után a szembemiséző oltár elé hozzák ki a Testvérek a húsvéti étkeket, itt történik majd az ételek megszentelése.

 Március 31-én a plébánia Kórusa tartja az elmélkedést, ekkor 18 órakor kezdődik a keresztút, az esti szentmise előtt egy órával.

A Katolikus Karitász nagyböjtben tartós élelmiszergyűjtést hirdet hazánk templomaiban. Ez jó alkalom arra, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a szegény családokon segítsünk. Március 19.-e és 26.-a között hozhatják el a Testvérek adományaikat ide a templomba, amelyeket majd a plébániai Karitász csoportunk juttat el a rászorulókhoz, illetve küldi tovább a központba.

 Nagyböjt péntekjein keresztúti ájtatosságot tartunk 17:30-tól, illetve az órák átállítása után 18:30-tól.

Nagyböjti lelkigyakorlatot tart templomunkban Főtisztelendő Darnai János atya, a Padányi Iskola lelki igazgatója: március 23-án csütörtökön, március 24-én pénteken és március 25-én szombaton a 18 órakor kezdődő szentmiséken.  A lelkigyakorlatos szentmisék alatt végig lesz gyóntatás.

Plébániánk Karitász csoportja egynapos zarándoklatot tervez  a horvátországi Mária-kegyhelyre: Máriabesztercére és Ludbregbe. A menetidő kb. 3 óra, a távolság 260 km. A május 27-ére tervezett zarándoklat költsége 6000 Ft/fő. A program és az utazás szervezése folyamatban van, a részletekről később nyújtunk tájékoztatást. Jelentkezni lehet a sekrestyében feliratkozva az utaslistára, névvel és telefonszámmal illetve e-mail címmel.

2016

December 24-én, 16 órakor Pásztorjátékra hívjuk szeretettel a Testvéreket, amellyel ráhangolódunk Üdvözítőnk születésének ünnepére. 24 órakor éjféli szentmisét mutatunk be Urunk születésének főünnepén.

 

Plébániánk Karitász csoportja az adventi készülődés jegyében kézműves játszóházat szervez, amelyre szeretettel várja a gyerekeket és szüleiket. A harmadik és egyben utolsó együttlétre december 11-én 15-16.45 óra között kerül sor, a Plébánia közösségi termében.

 

December 8-án, csütörtökön, 9-én pénteken és 10-én szombaton 18 órakor Adventi lelkigyakorlatot tartunk. A szentmiséket bemutatja és szentbeszédet mond főtisztelendő Berkes Péter plébános úr. Mindhárom szentmise alatt gyónási lehetőséget biztosítunk a szentmisék előtt és alatt. A szombati szentmise keretében pedig kiszolgáltatjuk a betegek kenetét.

 


 

Plébániánk Karitász csoportja az adventi készülődés jegyében kézműves játszóházat szervez, amelyre szeretettel várja a gyerekeket és szüleiket. Az első együttlétre november 27-én vasárnap 15-16 óra között kerül sor, a Plébánia közösségi termében. A következő alkalmak december 4-én és 11-én lesznek.

 


 

 

A Szent László Plébánia Karitász csoportja Szeretettel hívja a Testvéreket november 26-án, szombaton 19 órától tartandó jótékonysági bálra. Helyszíne a Dózsa György Általános Iskola, a Szent István u. 56. Sós és édes süteményt és tombolatárgy felajánlást szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk egy jó hangulatú közös együttlétre.

 


 

Október 5-én, szerdán 17 órai kezdettel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Veszprémi Karitász Csoportja megalakulásának 25. évfordulójára ünnepi hangversenyt ad templomunkban. Szeretettel várják a Testvéreket a hangversenyre, amelyre a belépés ingyenes, adományokat azonban köszönettel fogadják, amelyet karitatív tevékenységre fordítanak.

 


 

Szeptember 24-én Karitász nap és gyalogos zarándoklat Homokbödögén

Szeretettel hívunk a Karitász magyarországi megalapítójának, Egyházunk kiemelkedő alakjának Mihalovics Zsigmondnak szülőfalujába a Katolikus Karitász jubileumi évében!

Programok:

TEMPLOMKERT:

11.00 – Ünnepi köszöntő

11.10 – Karitász élet és jó gyakorlatok a Veszprémi Főegyházmegyében

11.30 – A 85 éves Karitász mérföldkövei

12.00 – Ebéd

12.30 – Gyalogos zarándokok érkezése, köszöntése

13.30 – Játékos vetélkedő a Karitászról

Egész nap:

  • A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája közreműködésével játékos programok
  • Karitász játszóbusz programjai
  • Karitász kiállítás

 

RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM:

14.00 – Mihalovics Zsigmond életműve

14.30 – Szent Erzsébet litánia

15.00 – Ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, majd megáldja Mihalovics Zsigmond emléktábláját

 

Az ünnepi szentmisére gyalogos zarándoklat is indul Sümeg–Celldömölk–Pápa–Homokbödöge útvonalon.

Csatlakozási pontok:

  1. szeptember 22. 8.00, Sümeg, Ferences Kegytemplom (3 nap – 85 km)
  2. szeptember 24. 8.00, Pápa, Fő tér (1 nap – 14 km)

Jelentkezés a zarandok@caritas.org.hu email címen.

További információk a www.karitasz.hu oldalon.

 


 

 

Szeptember 22-24 -én zarándoklat.

Gyalogos zarándoklat az irgalmas szeretet kibontakozásáért

Sümeg – Celldömölk – Pápa – Homokbödöge

  1. szeptember 22–24.

 

az Irgalmasság Szent Évében,

a Katolikus Karitász megalakulásának 85.,

újjáalakulásának 25. évfordulóján.

 

3 napos zarándoklat (85 km)

Sümeg – Celldömölk – Pápa – Homokbödöge

 

Indulás: szeptember 22-én 8.00 – Sümeg, Plébániatemplom (Bíró Márton u. 3.)

Jelentkezni szeptember 19-ig a zarandok@caritas.org.hu e-mail címen lehet.

A zarándokúton a szállás minden nap megoldott zarándokszálláson, egyszerű körülmények között.

 

1 napos zarándoklat (14 km):

Pápa – Homokbödöge

 

Indulás: szeptember 24-én 8.00 – Pápa, Fő tér, Plébániatemplom

Előzetes jelentkezés nem szükséges.

 

Érkezés Homokbödögére: 12.30

Bekapcsolódás a Karitász családi napjába

  1. 00 – Ünnepi hálaadó szentmise Erdő Péter bíboros vezetésével

 

A zarándoklatot vezeti: Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója

Lelki vezető: Megyesi Ferenc káplán atya Pápáról

 

Indulj el velünk, hogy az Irgalmas Krisztus szeretetét megtapasztalva, áldozatunkkal hálát adjunk és imádkozzunk a Karitászért, a másokat szolgáló szeretetért!

 


 

Szeptember 11-én, vasárnap szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket, 14 órától a Templomkertbe közös szeretet vendégségre, együttlétre, beszélgetésre. A gyermekeket különféle színes program várja, mint a Szent László búcsún júniusban.

 


 

Augusztus 27-én, reggel 7 órakora Szent László-templomtól “1 úton zarándoklat” indul.

 


 

Július 15-én, pénteken 20.00 órától éjszakai virrasztást tartunk, szentségimádással és szentmisével a Csatári kápolnában, szombat reggel 8 óráig.

 


 

Június 26-án, vasárnap tartjuk templomunk búcsúját, Szent László király ünnepét. Ezen a napon 17 órától várjuk szeretettel a Testvéreket a Templomkertbe ismerkedő együttlétre, beszélgetésre.

 


 

 

December 24-én délután 16 órakor szeretettel várjuk a Testvéreket, amikor a Plébánia apraja nagyja Karácsonyi Betlehemes játékot ad elő. Éjjel 23.30-tól gyóntatás lesz a Templomban, majd éjfélkor ünnepélyes szentmisével Urunk megszületésére emlékezünk.

 


 

December 6-án, vasárnap 16 órakor Mikulás ünnepségre várjuk a hittanosokat, ministránsokat és hozzátartozóikat a Templomba.

 


 

November 22-én, vasárnap, du. 4 órakor „Segítsünk egymásnak jót tenni” címmel verses, énekes műsor lesz a Szent László Templomban, amelyre a hittanosokkal készülünk. Árpád-házi Szent Erzsébet példáját idézzük fel, és igyekszünk meglátni a jótettek alkalmait. Az együttlétünkkel azt is szeretnénk megmutatni, hogy mit tudnak a hittanosok. Meghívtuk a hittanosokat és szüleiket is, hogy mindenki lássa, milyen jó nekünk együtt lenni. Hívjuk a kedves Testvéreket is, és kérjük, legyenek segítőink a vasárnap délutáni jó hangulat alakításában.

 


 

A Márkói Steixner István Német Nemzetiségi Énekkar szeretettel meghívja Önt és kedves Családját 2015. november 29-én, vasárnap, 17 órakor a Márkói Templomban megrendezésre kerülő Adventi Koncertjére.

A fellépők: a Dózsa György Általános Iskola 6.A Osztályos Tanulói és Német Kamarakórusa, Bándi Német Nemzetiségi Dalkör, Márkói Kamara Theátrum, Steixner István Német Nemzetiségi Énekkar

Zongorán kísér: Reményi Jánosné

A belépés díjtalan!